Cosul de Comenzi

CONTINUTUL MANUALULUI ANTIFRAUDA 2013


Manualul Anti-fraudă este o colecţie de experienţe practice din mediul de afaceri, structurată pe domenii de activitate, care include speţe şi cazuri de fraudă, mecanisme de producere a fraudelor, precum şi instrumentele de detectare şi prevenire a acestor probleme. Manualul nu este adresat oricui vrea să citească despre fraude pentru că nu este scris pentru a fi tipărit şi distribuit publicului prin librării. Am identificat câteva segmente de profesionişti care prezintă interes pentru autorii manualului:
Primul segment conţine profesioniştii care lucrează în zona controlului intern, care au de-a face cu fraude şi ştiu bine această materie, de aceea ei nu au nevoie să citească manualul, doar cel mult să îşi reverifice unele cunoştinţe sau să se distreze cu cazurile de fraudă mai savuroase. Acestora le dăruim manualul la simpla cerere ( cum am procedat cu 2500 de colegi), cu invitaţia de a contribui la această carte cu instrumente, riscuri, alerte-red flags şi cazuri de fraudă.
Tinerii şi specialiştii aflaţi la începutul unei cariere, în sectoare de activitate sau industrii cu risc de fraudă, reprezintă al doilea segment, şi dacă vor să înveţe cum să recunoască şi să prevină o fraudă, pot face o investiţie în integritate, cumpărând şi citind manualul. Ei vor avea nevoie să ştie de ce nu trebuie să accepte compromisuri, ce capcane le întind infractorii şi pot afla cum să reziste unor tentaţii care i-ar putea costa cariera. Ei vor găsi în capitolele 2, 6 şi în Încheiere, motive solide pentru a alege calea corectă.
Există o a treia categorie care are nevoie să citească şi să aplice manualul - întreprinzătorii şi managerii care doresc să îşi protejeze de fraude afacerea sau entitatea - manual care reprezintă un instrument pentru liderii puternici care doresc să edifice organizaţii sănătoase şi performante. Pentru a avea impact, acest manual ar trebui să ajungă la liderii organizaţiei şi chiar la proprietarii afacerii, pentru că ei dau tonul.
Mai există o categorie care, în opinia noastră, nu ar fi bine să citească manualul – cei care comit sau se pregătesc să comită fraude şi nu doresc să fie prinşi – deoarece ar putea învăţa cum să se ferească de controalele preventive şi cum să blocheze controalele detective. Pentru că nu putem fi siguri că aceşti ”clienţi” nu vor obţine o ediţie virală a manualului anti-fraudă, am inplementat conceptul Living Book, ce asigură împrospătarea permanentă a cunoştinţelor anti-fraudă răspândite de manual în fiecare ediţie nouă.
Valoarea Manualului este dovedită când aplicaţi în organizaţie măsurile anti-fraudă, când instruiţi personalul cu cazuri din manual şi când detectaţi timpuriu semnalele unei fraude şi puteţi bloca o acţiune periculoasă, salvând bani, active şi alte resurse valoroase. Veţi mai constata valoarea manualului şi după ce implementaţi mecanismele anti-fraudă din manual şi aveţi ocazia să aflaţi ulterior de la parteneri de afaceri din domeniul dumneavoastră, cât i-au costat pe ei direct ca prejudiciu, şi indirect ca stres, energie şi climat intern, faptul că au acordat încredere fără măsuri de control intern, unor asociaţi, angajaţi, parteneri de afaceri sau altor persoane care le-au produs fraude de genul celor despre care aţi citit în Manual, dar pe care le-aţi prevenit.
Această întreprindere nu ar funcţiona şi manualul nu ar fi ajuns la ediţia a şaptea dacă nu ar fi existat site-ul www.ymc.ro, construit şi administrat de S.C. ESS MEDIA S.R.L. din Braşov, societate al cărui suflet este domnul ing. Ion CHIRIŢĂ. Datorită eforturilor sale realizăm venituri directe şi câştigăm trafic pe internet. Manualul este electronic, este vândut prin intermediul site-ului www.ymc.ro şi nu este tipărit pentru că descurajăm consumul de hârtie. Cartea este înregistrată la Biblioteca Naţională, având codul ISBN 978-973-0-15687-4 şi nu poate fi multiplicată sau distribuită fără acordul nostru. Acelaşi regim îl au capitolele şi cazurile cumpărate separat, fiind protejate la copyright.
Puteţi vizita pe site rezumatul fiecărui capitol şi al fiecărui caz, înainte să comandaţi, pentru că veţi şti dacă ceea ce vă oferim este soluţia la nevoia dumneavoastră. Poate că vreţi să faceţi o economie sau poate nu dispuneţi de timpul necesar citirii întregii cărţi şi de aceea site-ul www.ymc.ro vă oferă facilitatea de a cumpăra separat capitole din manual sau doar studiile de caz pe care vă interesează. Astfel, site-ul www.ymc.ro devine un magazin online, unde puteţi cumpăra separat, cazurile şi capitolele, fără discount şi numai pe bază de card bancar, prin aplicaţia MobilPay. Iar lucrările care vor urma în proiectul Living Book vor beneficia de aceeaşi facilitate.
Dacă veţi comanda Manualul, capitole sau cazuri separate, pentru că aţi fost interesat de unul dintre autori, vă rugăm să introduceţi codul său în formularul de comandă şi astfel veţi comunica preferinţa autorului, prin aplicaţia noastră. Codul fiecărui autor îl găsiţi în finalul acestui text, precum şi în capitolul administrat de coautor .
O lucrare care se dezvoltă în conceptul Living Book este o colecţie de experienţe şi cazuri de business, adunate într-o carte scrisă şi revizuită permanent de profesioniştii dintr-o anumită nişă, care rup din timpul lor pentru a transmite colegilor lor expertiză şi experienţă, fără a avea pretenţii literare, ci doar autoexigenţă profesională. Deschişi la dezbateri şi la abordări noi, aceşti profesionişti devin antreprenori prin dăruire, ambiţie şi autodisciplină. Fără a fi pedagogi ei ne învaţă cum să reuşim, fără a fi consultanţi profesionişti ei devin lideri de opinie şi vectori ai schimbării. Oportunităţile de comunicare create de social media, alumni şi asociaţiile profesionale aduc în contact profesionişti care înţeleg cât de important este să împarţi experienţa de nişă, folosind facilităţile internetului, ale LinkedIn, facebook şi ymc.ro.
Noi ştim că manualul circulă mai mult viral, de aceea preconizăm că acestă ediţie va ajunge la peste 4000 de profesionişti. Te rugăm, în respect pentru acest concept, să informezi autorul sau coautorul în cc, de fiecare dată când ai nevoie să dăruieşti unui coleg sau partener de business, un exemplar/ capitol/ caz al manualului, pentru ca noi să avem o idee despre impactul Living Book. Îţi mulţumim şi îţi oferim astfel o oportunitate de a face un cadou.
Poţi contribui la proiectul Living Book, dacă ne dai un feedback critic despre manual, dacă ne relatezi un caz de fraudă din domeniul tău de activitate pe e-mailul din subsolul paginii, sau dacă aplici ceea ce crezi că este folositor. Să aplici înseamnă: să ai atitudine etică, să fii pe fază la semnalele de fraudă şi să acţionezi pentru descurajarea autorilor. Proiectul Living Book se dezvoltă cu contribuţia semnificativă a Consiliului Ştiinţific ce validează materialele şi capitolele propuse a fi introduse în Manualul Anti-fraudă, astfel încât să creştem calitatea şi pragmatismul informaţiilor transmise de manual.
Ediţia a şaptea este specială pentru că este destinată să fie virală şi după ce aţi cumpărat-o şi citit-o, vă încurajăm să o distribuiţi la parteneri sau prieteni, pe mail cu cc la autor la liviu.raducan@ymc.ro, dacă nu cerem prea mult. Aceasta înseamnă că dacă aţi cumpărat această ediţie, o puteţi dărui aşa cum faceţi cu o carte de valoare din bibliotecă. În cazul în care aţi primit manualul de la un prieten ori coleg şi doriţi să îl dăruiţi pentru că îi apreciaţi utilitatea, vă rugăm să respectaţi efortul nostru şi să achitaţi un exemplar pe www.ymc.ro, apoi puteţi să distribuiţi materialul din poziţia de owner şi model de integritate.
Motivul viralităţii este că această ediţie are cinci coautori din mediul de afaceri cu expertiză dovedită pe financiar + contabilitate, resurse umane + coaching, vânzări + collection, cumpărări + negociere şi anti-fraudă + control intern. Pentru fiecare dintre ei, domeniul respectiv nu mai are secrete, după cum veţi vedea din cele 77 de scheme şi cazuri de fraudă redate în capitolele din manual. Ediţia a VII-a costă acum 36 lei, iar prin preţul atât de mic dorim să creem o discrepanţă faţă de valoarea Manualului, pe care o estimăm la 180 lei/exemplar. De ce vindem manualul cu un preţ de cinci ori mai mic decât valorează? Pentru că nu vindem o carte ci investim în integritate, în etică şi disciplină în mediul românesc, acoperind costurile de editare. Puteţi considera şi că primiţi un discount de 80 % la valoarea Manualului, dacă doriţi aceasta, dar trebuie să ştiţi că facem o diferenţă între un profesionist care doreşte să fie mai bun şi atunci preţul de 36 de lei nu este o barieră, şi o companie care intenţionează să îşi instruiască personalul şi achiziţionează un pachet de 10 exemplare ale manualului anti-fraudă, în valoare 1800 lei - cheltuială deductibilă.
Ne aşteptăm ca cei care îl citesc să înţeleagă această discrepanţă ca o investiţie a autorilor Manualului în integritate şi să solicite consultanţa noastră pe probleme concrete.
De ce să facem un prospect, când putem să vă oferim un manual care să vă şi captiveze totodată?
De ce să vorbim despre noi, când putem să vă arătăm ce nu merge în organizaţia dvs?
De ce să vindem când putem să schimbăm modul de a face afaceri în .RO?
Despre Autorii Ediţiei a VII - a a Manualului Anti-fraudă

Cu experiență în control financiar intern și în verificări și inspecții fiscale efectuate la persoane juridice timp de peste 12 ani, doamna Ramona Bălaşu este un specialist de top în problematica fraudelor fiscale, cu experiență atât în sistemul bugetar cât și în sistemul privat. Consultant fiscal activ, doamna Ramona Bălaşu este absolventă a Academiei de Studii Economice București, a Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative, şi a unui masterat în Managementul Financiar Bancar și Bursier. Prin capitolul "fraude fiscale", Ramona Bălaşu își propune să vă împărtășească din experiența practică a inspecțiilor fiscale, prezentându-vă diverse situații de fraude fiscale, riscurile generate și căile de a le preveni sau de a le soluționa în funcție de caz și de stadiul în care se afla. Puteti sa-i scrieti la ramona.balasu@ymc.ro sau ramona.balasu@yahoo.com .
Doamna Loredana Vlădăreanu are o experiență de peste 10 ani în domeniul resurse umane, constând în programe și proiecte de recrutare & selecție, Assessement Center, dezvoltare organizațională, training și coaching. Aceste programe și proiecte au fost construite și livrate către companii naționale și multinaționale din majoritatea ariilor de activitate (banking și servicii financiare, FMCG, retail, oil & gas, comerț etc.). Doamna Loredana Vlădăreanu este absolventă a Facultății de Psihologie și este certificată ca și Executive Coach de către Academy of Executive Coaching. Experiența diversă și bogată în colaborarea cu multe companii din Romania a inspirat-o să aducă în atenția cititorilor Manualului Antifraudă aspectele care țin de psihologia comportamentului pro-fraudă al angajaților, atât prin explicații științifice, cât și prin exemple concrete. Daca doriti sa o contactati, scrieti la loredana.vladareanu@ymc.ro .
Domnul Costin Stoica are o experienţă de peste 20 de ani în domeniul comercial, dobândită în companii româneşti şi multinaţionale, cărora le-a adus contribuţii însemnate prin finalizarea unor negocieri dificile şi derularea cu succes a contractelor. Domnul Costin Stoica are o calitate rară, care l-a calificat pentru profesia de mediator, este capabil de performanţă atât în vânzări cât şi în cumpărări. Superioritatea sa vine din educaţie, fiind de profesie inginer şi absolvent de MBA, din personalitatea autentică şi caracterul său integru, precum şi din ştiinţa limbajului nonverbal. În capitolul 8, domnul Costin Stoica aduce în faţa cititorilor Manualului, situaţii şi cazuri de corupţie şi fraudă în cumpărări, împreună cu solutii inestimabile pentru managerii şi responsabilii de control intern. Daca doriti sa il contactati, scrieti la costin.stoica@ymc.ro .

Autorul manualului de faţă este economist, antreprenor şi profesionist în domeniul prevenirii fraudelor de peste 25 de ani. Domnul Liviu Răducan doreşte să transmită cititorilor un mesaj de integritate, sub forma unor recomandări care s-au dovedit pragmatice şi eficiente în mediul de afaceri românesc. Principalul obiectiv al autorului este de a ajuta liderii din companiile româneşti să evite fraudele şi problemele ocupaţionale ce produc organizaţiei pierderi anuale între 2 şi 4 % din cifra de afaceri. Cum este posibilă această misiune? Contactul permanent cu cazuistica fraudelor, cu cele mai avansate soluţii anti-fraudă, fructificarea experienţei colective prin social media şi dezvoltarea conceptului Living Book sunt ingredientele în care crede domnul Liviu Răducan, inţiatorul şi autorul Manualului.

Contact / Suport
0745.260.538
L-V: 10:00-17:00
Contact Email

liviu.raducan@ymc.ro
Copyright © 2018 ymc.ro All Rights Reserved

Supported by EssMedia.ro

Parteneri: www.vitabela.info | www.sanoo.ro | www.saloninfrumusetare.info | www.cabinetavocatura.info | www.ofertespecialecazare.ro | www.serviceautomoto.info | www.salafitness.info | www.baruricluburi.info | Ceai Cistus Incanus